FEDEZZÜK FEL EGYÜTT A VÍZ ALATTI VILÁGOT!

Kiknek a részére készítettük ezt a filmet?
· Azoknak, akiket érdekelnek az érdekes és nem mindennapi dolgok, így a búvárkodás is.
· Azoknak, akik búvártanfolyamra járnak vagy már minõsített búvárok, mert egy sor búvárismeretet elsajátíthatnak, felfrissíthetnek a film alapján.
· A búvároktatóknak, mivel megkönnyíti, elõadásaikat színesebbé, szemléletesebbé teszi a film.

Mirõl szól a film?
A nézõk megismerkedhetnek a búvárkodás történetével az ókortól napjainkig, a Búvár Világszövetséggel és a búvártanfolyamok rendszerével. A film részletesen és látványosan bemutatja a búvárfelszereléseket és a szabályos használatukat.
Megismerkedhetünk a szabadtüdõs és légzõkészülékes merülésekkel, a vízbeszállástól a felszínre jövetelig, a merülõpári gyakorlattal és a víz alatti kommunikáció leggyakoribb formáival. A merülések során jelentkezõ egyes fizikai jelenségek bemutatására és magyarázatára is vállalkozik a film. Rövid áttekintést kapunk a búvárokra leskelodõ egészségkárosodásokról és azokról a módszerekrõl, eljárásokról melyek segítségével ezek elkerülhetõk. A kazetta bepillantást enged a búvár ön- és társmentési technikákba. Végezetül a film összekötõ részeiben feltûnik a víz alatti világ számos ismert és kevésbé ismert, barátságos és érdekes szereplõje…


A filmet készítették:

Aquamánia Búváriskola
Lagoon Búváriskola
Zöld Vonal Búváriskola

A film elkészítését támogatták:

Euro-Hungaria Alapítvány
Hungarosub Kft.
Magyar Búvár Szövetség
Marlin Búvárbólt